tipus psicoleg hi ha psicologa manresa psicolegs gesalt mindfulness yoga

Quins tipus de psicóleg hi ha? – Psicólegs Manresa

Hola valent!

Una de les preguntes que hem fan com a psicòloga a Manresa és…

Quins tipus de psicòlegs hi ha?

Anem a veure!

 

separador blog psicologia

Hi ha 9 tipus de psicòleg

separador blog psicologia

 

Tot i que, sota el meu punt de vista, alguns tipus de psicòleg formen part de la mateixa corrent, ho es poden compaginar, així com que un psicòleg privat pot treballar a la pública al mateix temps i utilitzar, a vegades les mateixes estrategies, i a vegades, de diferentes. Amb l’objectiu de donar una idea sencilla sobre els diferents tipus de psicòleg, he fet la següent numeració:

 

separador blog psicologia

1# El psicoanalísta

separador blog psicologia

 

El psicoanalísta és una de les versions més antigues de psicòleg, ja que gran part de la psicologia aplicada, va començar a partir del psicoanalísta.

Sota el meu punt de vista és una teràpia molt encertada tot i que crec que és molt lenta i a dia d’avui, comptem amb altres tipus de teràpia que poden conseguir els mateixos resultats en menys temps.

 

separador blog psicologia

2# El psicòleg social

separador blog psicologia

 

El psicóleg social, tot i que també pot treballar en l’àmbit de la psicologia aplicada, ho fa a anivell d’impacte social. No fa teràpia individual o no aborda problemes només individuals o familiars, si no socials, culturals o internacionals.

 

separador blog psicologia

3# Psicòleg cognitiu- conductual

separador blog psicologia

 

El psicòleg cognitu conducutal és el més comú a dia d’avui, ja que és la principal corrent que ensenyen en les universitats.

Com a psicòloga crec que utilitza técniques molt pràctiques i eficients. Jo mateixa utilitzo gran part de teràpia cognitu conductual en les meves sessions.

És caracteritza per ser una teràpia bastant ràpida, tot i que a vegades, té les seves limitacions en profunditat i és necessari poder treballar amb altres eines psicológiques o enfocs.

 

separador blog psicologia

4# Terapeuta gestalt o humanista

separador blog psicologia

 

El terapeuta gestalt o humanista treballa desde un altre punt de vista que no és només clínic o cognitiu conductual. Si no que intenta tenir en compte…

 

  • El sistema familiar en el que pertany el pacient.
  • Altres aspectes influents i relacionals.
  • Utilitza les histories, jocs i exercicis per poder trencar i construir nous conceptes mentals.

Personalent incorporo teràpia gestalt en la consulta de Manresa i online tot i que la meva formació sigui com a psicòloga cognitiu conductual.

 

 

separador blog psicologia

5# Criminóleg

separador blog psicologia

 

Aquest és el psicòleg que participa en les investigacions de la policía així com algunes investigacions.

 

separador blog psicologia

6# Psicóleg clínic

separador blog psicologia

 

El psicóleg clínic és el que ha fet les oposicions dels psicòlegs, anomenades PIR. Les quals són necessàries per treballar en la seguretat social, tot i que sempre té l’opció també de treballar com a psicòleg clínic.

Aquest és el tipus de psicòleg apropiat per fer test psicológics i diagnóstics. També tractament psicológic tot i que el tractament del psicóleg clínic normalment és únicament cognitu conductual. Que pot ser molt útil a un primer nivell quan hi ha molt símptoma, però després, si la persona vol continuar evolucionant a nivell de creixement personal, pot ser interessant incorporar altres técniques o enfocs.

 

separador blog psicologia

Vols rebre assesorament gratuït?

separador blog psicologia

 

Desde l’Institut Yaiza Leal treballem desde la psicología clínica, cognitiu conductual i gestalt al mateix temps. Si tens ganes de rebre asesorament gratuït, pots possar-te en contacte amb nosaltres.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.