L'educació especial a Manresa

L’educació especial a Manresa. Disléxia, altes capacitats…

Índice de contenido: Lo que vas a encontrar es...

Cada dia augmenta la sensibilització i els recursos vers l’educació especial en la ciutat de Manresa, avui comparteixo amb vosaltres una entrevista on explicaré què és l’educació especial i quin treball s’està realitzant actualment des de el consultori psicològic.

Entrevista a la psicòloga Yaiza Leal sobre l’educació especial

psicologia-infantil

Què és l’educació especial?

L’educació especial, també anomenada educació diferencial és l’educació que es dedica a aquells alumnes que per superdotació intel·lectual o discapacitat psíquica, física o sensorial tenen certes dificultats per adaptar-se a l’educació ordinària.

Així dons l’objectiu de l’educació especial és el d’ajudar als alumnes amb necessitats especials a adaptar-se al format actual d’educació obligatòria, o bé, traçar un camí d’educació personalitzat per tal que l’alumne pugi absorbir les capacitats d’educació i supervivència bàsiques.

Què estem fent actualment a Manresa?

Des de el Consultori Psicològic Yaiza Leal el que estem realitzant un servei específic d’educació especial on acollim als diferents alumnes i els hi realitzem un estudi personalitzat de cada cas, és a dir, el primer que fem és conèixer en profunditat cada cas.

Després de l’estudi inicial es dissenya el programa de psicoeducació corresponent per l’alumne, els pares i professors en cas que l’alumne estigui acudint a l’escola.

cumplir-suenos-infantil

Aquest programa psico-educatiu i psico-pedagògic està format per l’atenció psicològica i classes de repàs on s’ensenya a l’alumne tècniques d’estudi personalitzades, dreceres per estudiar i aprendre, aprenentatge de recursos educatius i on sobretot es potencien les habilitats i capacitats personals com l’autoestima i les habilitats socials, es treballa el com valorar-se, com demanar ajuda quan cal, com integrar-se amb els altres companys, etc.

Cal ser molt conscients de ho conscients que arriben a ser la majoria de nens i nenes amb necessitats especials de les seves pròpies dificultats, creant sentiments d’inferioritat, culpabilitat, vergonya i donant lloc a conductes des-adaptatives d’aïllament o violència, per aquest motiu des de el servei d’educació especial de Manresa trobem que és tan important que l’alumne aprengui les capacitats d’educació bàsiques com que aprengui a valorar-se i relacionar-se amb els altres de la millor forma possible.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.