L'educació especial a Manresa

L’educació especial a Manresa. Disléxia, altes capacitats…

Cada dia augmenta la sensibilització i els recursos vers l’educació especial en la ciutat de Manresa, avui comparteixo amb vosaltres una entrevista on explicaré què és l’educació especial i quin treball s’està realitzant actualment des de el consultori psicològic.

Entrevista a la psicòloga Yaiza Leal sobre l’educació especial

psicologia-infantil

Què és l’educació especial?

L’educació especial, també anomenada educació diferencial és l’educació que es dedica a aquells alumnes que per superdotació intel·lectual o discapacitat psíquica, física o sensorial tenen certes dificultats per adaptar-se a l’educació ordinària.

Així dons l’objectiu de l’educació especial és el d’ajudar als alumnes amb necessitats especials a adaptar-se al format actual d’educació obligatòria, o bé, traçar un camí d’educació personalitzat per tal que l’alumne pugi absorbir les capacitats d’educació i supervivència bàsiques.

Què estem fent actualment a Manresa?

Des de el Consultori Psicològic Yaiza Leal el que estem realitzant un servei específic d’educació especial on acollim als diferents alumnes i els hi realitzem un estudi personalitzat de cada cas, és a dir, el primer que fem és conèixer en profunditat cada cas.

Després de l’estudi inicial es dissenya el programa de psicoeducació corresponent per l’alumne, els pares i professors en cas que l’alumne estigui acudint a l’escola.

cumplir-suenos-infantil

Aquest programa psico-educatiu i psico-pedagògic està format per l’atenció psicològica i classes de repàs on s’ensenya a l’alumne tècniques d’estudi personalitzades, dreceres per estudiar i aprendre, aprenentatge de recursos educatius i on sobretot es potencien les habilitats i capacitats personals com l’autoestima i les habilitats socials, es treballa el com valorar-se, com demanar ajuda quan cal, com integrar-se amb els altres companys, etc.

Cal ser molt conscients de ho conscients que arriben a ser la majoria de nens i nenes amb necessitats especials de les seves pròpies dificultats, creant sentiments d’inferioritat, culpabilitat, vergonya i donant lloc a conductes des-adaptatives d’aïllament o violència, per aquest motiu des de el servei d’educació especial de Manresa trobem que és tan important que l’alumne aprengui les capacitats d’educació bàsiques com que aprengui a valorar-se i relacionar-se amb els altres de la millor forma possible.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.