insomni a Manresa tratamiento insomnio

L’insomni a Manresa

L’insomni a Manresa

Manresa sembla una ciutat tranquil.la però tot i així alguns dels seus habitants pateixen insomni des de fa anys, què és dons el què produeix l’insomni?

El fantasma de la nit, l’insomi

Avui us explicaré com es viu l’insomni a Manresa a partir de una de les entrevistes que m’han realitzat fa poc. 

Començem!

insomni manresa

Hola Yaiza! Explica’ns, és comú que la gent arribi a la teva consulta de psicologia queixant-se d’insomni a Manresa?

«Per sort no és el motiu de consulta número 1, cap motiu de consulta sol ser agradable, però l’insomni compta amb una alta quantitat de riscos per a la salut que es poden manifestar des de el primer dia que no dormim bé, podent arribar a afectar ràpidament a tots els altres àmbits vitals, així com els estudis, el treball, les relacions familiars, la parella…

Per aquest motiu, que Manresa sigui una ciutat tranquil.la per dormir és bon factor, però no és suficient, s’ha de treballar els hàbits conductuals, emocionals i cognitius de la persona».

Comentes que s’han de treballar diferents hàbits conductuals, emocionals i cognitus, ens podries explicar una mica més?

«Es clar. Els hàbits conductuals fan referència a la conducta, allò que fas durant el dia, de forma més especial, al que fas només aixecar-te i abans d’anar-te a dormir, aquets dos moments són bastant definitius per la qualitat i quantitat de son.

Quan parlo d’hàbits emocionals, entren en joc les preocupacions (el futur) o pensaments sobre el passat que habitualment viuen al cap d’una persona.

També és fonamental per poder dormir bé que la persona sigui capaç d’afrontar les diferents adversitats vitals, com és comunica o com és relaciona amb els altres també són factors clau per poder dormir tranquil o per no poder-hi.

Finalment, els hàbits cognitius fan referència a quin tipus de pensaments habiten la teva ment a diari, sobretot és important quin tipus de connotació tenen, és a dir, si són pensaments positius, neutrals o negatius.

Ho important no és que hi hagin més uns que d’altres, si no que siguin del tipus que siguin, la persona sàpiga aprofitar-los per viure d’una forma més adaptada, plena i satisfactòria, és a dir, que sàpiga aprofitar cada un dels seus pensaments.«

Yaiza, moltes gràcies per la teva resposta, crec que ha quedat molt clara la importància de tots els factors personals que poden afectar l’insomni. Esperem que d’aquí uns anys es redueixi l’índex d’insomni a Manresa.

«Moltes gràcies a vosaltres per l’entrevista. L’insomni depèn més de les persones que del context, així que amb una bona psico – educació és possible reduir la taxa d’insomni a Manresa».

Així acaba l’entrevista amb la psicòloga Yaiza Leal Escobosa sobre l’insomni en la ciutat de Manresa, donant la màxima responsabilitat i importància a la persona i els seus hàbits, factors gairebé 100% corregibles amb un bon programa de psico-educació, és a dir, amb l’aprenentatge de nous hàbits i costums més saludables.


Vols continuar aprenent bons hábits per sentir-te millor?

Inscriu-te a la llista de correu per rebre consells, exercicis i totes les novetats actuals per viure amb més salut i aromía el teu dia a dia.

VULL CONTINUAR APRENENT!

Fes click per susciure’s a la Newsletter


I a tu qué et serveix per dormir?

Explica en els comentaris aquells «truquillos» que tens per dormir-te ben a gust.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.