TDAH manresa valoracio diagnostic tractament psicoleg infantil

Valoració, diagnóstic i tractament TDAH Manresa (català)

Hola valent!

Un dels motius de consulta que més atenem com a psicólegs a Manresa, és la valoració, dignóstic i tractament del TDAH.

Pots consultar directament la guía que recomano per a pares:

–> Los 4 pasos del TDAH.

I a continuació, vull compartir amb tu, qué hem trobo a la consulta com a psicóloga infantil juvenil quan parlem del TDAH a Manresa i el Bages.

 

separador blog psicologia

Com saber si és el moment de fer valoració i diagnóstic de TDAH?

separador blog psicologia

 

Com a psicóloga hem trobo molt sovint que els pares tenen dubte si el seu nen o nena té Déficit d’atenció amb o sens hiperactivitat (TDAH).

Normalment els pares que sospiten de un possible diagnóstic de TDAH són pares que observen que els seus fills…

  • Són molt inquiets.
  • Tenen dificultats per passar una estona asseguts o tranquils.
  • Criden o es barallen molt.

D’alguna forma, és normal estar confós i no saber si el meu fill té TDAH o si simplement és un nen que té molta energía i s’ha de moure.

Com a psicóloga, recomano, davant el dubte, consultar un psicóleg infantil per descartar o confirmar el diagnóstic. Ojo! Però no recomano psiquiatre infantil. Normalment els psiquiatres infantils solen sobre diagnosticar el TDAH i recomanar medicació amb molta facilitat.

Honestament prefereixo la valoració de TDAH (Déficit d’atenció amb o sense hiperactivitat) realitzat per un psicóleg infantil, ja que t’assegures de que no es mediqui amb tanta facilitat.

En cas que necessitis ajuda, desde l’Institut Yaiza Leal de Manresa oferim valoració de TDAH online i presencial amb la psicóloga infantil de l’equip de Manresa.

 

 

 

separador blog psicologia

Qué pasa si el psicóleg detecta diagnóstic de TDAH al meu fill o filla?

separador blog psicologia

 

Crec que és molt positiu poder confirmar un diagnóstic de TDAH (Déficit d’atenció amb o sense hiperactivitat) si realment és el cas.

D’aquesta manera, tot i que per molt que sigui psicóloga, considero que les etiquetes diagnóstiques s’han d’utilitzar bé, saber que el teu fill té un diagnóstic de TDAH és útil per saber com tractar-lo i ajudar-lo.

Será important treballar un tractament cognitiu conductual amb la psicóloga infantil. Intentant prevenir la medicació pel TDAH, utilitzant aquest recurs com l’última opció després de realitzar el tractament psicológic pel TDAH adecuat.

Desde l’Institut Yaiza Leal a Manresa, com a centre de psicologia utilitzem un tractament específic de diagnóstic i tractament pel TDAH on treballem amb el nen, professors/escola i pares. En cas que necessitis més informació només t’has de possar en contacte amb nosaltres.

 

separador blog psicologia

Quin és el protocol a l’escola si el meu fill té diagnóstic de TDAH?

separador blog psicologia

 

En cas que la psicóloga infantil diagnostiqui TDAH (Déficit d’atenció amb o sense hiperactivitat), en cas que el nen tingui dificultats escolars, ja siguin de rendiment o de comportament, la psicóloga infantil es possa en contacte amb l’escola.

Normalment les escoles ja tenen un protocol de TDAH. Pel que molt sovint, simplement activen el protocol de TDAH per l’alumne.

En altres ocasions, el nen o nena pot tenir altres necessitats, pel que es pauten altres recomanacions o solucions específiques per ajudar a l’alumne amb TDAH de la millor manera possible.

La meva experiéncia com a psicóloga és que la majoria d’escoles saben atendre bé el diagnóstic amb TDAH. Pel que no té per qué ser cap font d’estrés ni preocupació.

 

 

 

separador blog psicologia

Necessites valoració, diagnóstic o tractament de TDAH a Manresa?

separador blog psicologia

 

Desde l‘equip de psicólegs de l’Institut Yaiza Leal Manresa podem assesorar-te gratuïtament, així com valorar un possible diagnóstic de TDAH.

Pots contactar directament amb el meu equip de psicólegs infantils a Manresa desde el formulari de contacte.

 

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.